30 martie 2013

Sfarsitul abisului

     Sunt cuvinte, momente si stari care nasc sunete. Din sunet apar imagini sau din lipsa sunetelor, tacerea are felurite chipuri, zgomotele deseneaza porniri opuse, angoasa ce face... angoasa amageste si provoaca, desigur o lume imaginara, dar al naibii de reala. O poti musca, pipai si nu o vezi, dar ea te absoarbe, de arunca in neant.

Neantul? Cum sa nu, te umple de gol si cerul te cufunda mai mult, totul e invers dar ce e vers?

       Motivul de trai, suferinta, fericirea, iubirea ce gust au? Ba nu, cum miros? Da, ce amprente olfactive le sunt atribuite si eu prin ce le percep?
Am limba si nu vorbesc, is tacut dar si graiesc, mananc din priviri si scuip din auz, plumbul e usor, angoasa imateriala apasa mai dens si mult mai puternic. Forta nu e masa ori viteza, nu, e altceva, inca lucrez la formula.

Exaltarea e totuna cu angoasa, vin dimpreuna, unde se duc? Dar de unde vin?
Jocul periculos, se confunda lumea imaginara cu cea palpabila, nu stiu care-i reala, defapt nu stiu ce-nseamna real!
Te simt, te vad, nu inteleg, dar stiu cum sa fac! Joc ascuns, vom vedea-n final cine pe cine prinde si care-i mirajul.

                  Vrei sa te afunzi in cer, vrei sa te umpli de gol. Tu pentru ce proiectezi toate acestea? Pentru ce hranesti angoasa, acest joc imaterial? Vorbesti de tine si prin ce treci, egoismul tau hraneste suferinta altora. Tu vrei sa fii victima, compatimit, altii nu stiu, nu merita, nu au cum sa-nteleaga ce se intampla in si cu tine.

Exaltarea e gustul acelei melodii care picteaza lumea-n care tu erai fericit (mai tarziu ajung si la fericire), in care nu vroiai sa stii de altii si nici altii sa stie de tine, aveai tot si-ti mai lipsea putin, traiai dreptul tau de a fi implinit, ales si rasplatit. De catre cine? Pentru ce? Nu conteaza, tu ai realizat si meritat tot.
Insa ti-a fost luata exaltarea! Asta-i intriga, dar desfasurarea naste raspunsul: Cine si de ce? iata intrebarea: cauta sa stii.

Exaltarea si angoasa sunt aceeasi moneda, vin, pleaca, nu stiu ce-i mai bun sau mai rau, defapt ce-i bun sau rau? Te poti gandi ca sunt un pret, bun si raspunsul se imparte in: cui sa platesti? pentru ce platesti?

Cand traiesti in exaltare sau in cautarea ei?
Ai spune ca-s obligat sa-ti spun, dreptul tau! ma forteaza pe mine, nu mai conteaza si dreptul meu, pentru ca tu te macini, insa eu?
Timpul cati metrii are si ce forma?
Urlii Soarelui, poruncesti muntelui, caricaturizezi sunetul si deformezi timpul, faci totul acum, alergi in cer si inainte sau dupa tot, ceva tot rasare, fara stare: ce esti?

.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire